Bildiri No
|
Bildiri Başlığı
|
Yazar(lar)
|
002
|
Erişilebilir Turizm Bağlamında Turistik Mobil Uygulamalar Üzerine Bir İnceleme
|
Efnan Ezenel
Doç. Dr. Yaşar Sarı
|
003
|
Turizm Destinasyonu Rekabetçilik Faktörleri Ve Entropi Yöntemiyle Ağırlıklandırılması
|
Yrd. Doç. Dr.RamazanGöral
|
006
|
Ekoturizm Ve Ekoköy Tasarım Modelleri Üzerine Karşılaştırmalı Bir Çalışma
|
Doç. Dr. Bedriye Asımgil
Yrd. Doç. Dr. Figen Erdoğdu
|
007
|
Medikal Turizm Kapsamında Yapılan İnternet Aramalarının Google Trends Yardımıyla İncelenmesi
|
Yrd. Doç. Dr. Pelin Arsezen-Otamış
Oğuz Doğan
|
008
|
Nepotizmin İş Tatmini Üzerine Etkisinde Prosedürel Adaletin Aracı Rolü: K.K.T.C. Otelcilik Sektörü Üzerine Bir Araştırma
|
Prof. Dr. Hüseyin Araslı
Hasan Evrim Arıcı
Furkan Araslı
|
009
|
Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kariyer Hedefleri Ve Sektörden Beklentileri Üzerine Bir Araştırma
|
Yrd. Doç. Dr. Süleyman Ağraş
Azat Yıldız
Burak Yılmaz
|
010
|
Çanakkale İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyeli ve Turizm Açısından Kullanılabilirliği
|
Arş. Gör. Buket Buluk
|
011
|
Psikolojik Sözleşme İhlal Algısının Tükenmişlik Üzerine Etkisi: Yiyecek İçecek İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma
|
Hamide Salha
Hasan Cinnioğlu
Hasibe Yazıt
|
012
|
Müze Ziyaretçilerinin Bölümlendirilmesi: Ankara Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Eda Gürel
|
013
|
Türkiye’de Enflasyon Ve Turizm Gelirleri İlişkisi: Ekonometrik Bir Analiz
|
Yrd. Doç. Dr. Burcu Ilgaz Yıldırım
Öğr. Gör. Furkan Yıldırım
Prof. Dr. Mustafa Gülmez
|
014
|
Üniversite Öğrencilerinin Rekreasyonel Faaliyetlere Katılımını Engelleyen Faktörlerin Analizi: Sındırgı Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma
|
Öğr. Gör. Dr. Melike Gül
Yrd. Doç. Dr. Kudret Gül
|
015
|
Türsab Bodrum Üyesi Seyahat Acentalarının Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Araştırma
|
Yrd. Doç. Dr. Senem Yazıcı
Seda Şimşek
|
017
|
Turist Rehberliği Eğitimi Konusunda Değerlendirmeler
|
Dr. Mehmet Kürkçü
|
018
|
Lüks Turizm Destinasyonu Olarak İstanbul’un Rekabetçiliğinin İncelenmesi
|
Dr. Özen Kırant Yozcu
|
019
|
Türkiye’de Lisans Düzeyinde Gerçekleştirilen Turizm Eğitiminin Analizi
|
Arş. Gör. Eray Polat
Arş. Gör. Hasret Ulusoy
Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu
|
020
|
Otel İşletmelerinde Çevre Muhasebesi: Konya İli Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Semih Büyükipekçi
Saida Nur Özdemir
|
021
|
Kadın Turistlerin Satın Alma Davranışlarının Sürdürülebilirlik Açısından Değerlendirilmesi
|
Gözde Güven
Doç. Dr. Ferah Özkök
|
022
|
Gastronomi Turizmi Kapsamında Kars Yöresinin Yerel Tatlarının Değerlendirilmesi
|
Arş. Gör. Dr. Bekir Eşitti
|
024
|
Halkla İlişkiler Ve Satış Geliştirme Aracı Olarak Gazetelerdeki Otel Rezervasyon İlanları Üzerine Bir Araştırma
|
Öğr. Gör. Makbule Civelek Oruç
Öğr. Gör. Olca Sezen Doğancili
Öğr. Gör. Taner Dalgın
|
025
|
Turizmde İşkoliklik Algısı: Gönüllü Müyüz Yoksa Zorunlu Mu? Turizm Çalışanları Üzerinde Bir Uygulama
|
Öğr. Gör. Ebru Ulucan
|
026
|
İşletmelerde Örtük Bilginin Dışsallaştırılması Sürecinde İnsan Kaynakları Yönetiminin Rolü: Termal Oteller Örneği
|
Bil. Uzm. Şernaz Bulut
Yrd. Doç. Dr. Özcan Zorlu
Yrd. Doç. Dr. Ali Avan
|
027
|
Teröre Dayalı Krizler Ve Sosyal Medya: Türkiye Örneği
|
Öğr. Gör. Gülsel Çiftci
Öğr. Gör. Duygu Yetgin
|
029
|
Küresel Sorunların Turizme Etkileri
|
Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu
Öğr. Gör. İrfan Yaşar
|
030
|
Türkiye’de Bölgesel Kalkınmanın Yeni Aktörleri Olarak Kalkınma Ajansları Ve Örnek Bir Uygulama “İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi Ve Eylem Planı”
|
Doç. Dr. Süleyman Toy
Yrd. Doç. Dr. Uğur Çalışkan
|
031
|
Turizm İşletmelerinde Rekabet ve Rekabet Gücünü Etkileyen Unsurlar Üzerine Kavramsal Bir İnceleme
|
Doç. Dr. Burhanettin Zengın
Öğr. Gör. İsmail Bilgiçli
|
032
|
Destinasyon Gelişim Sürecinde Yerel Halkın Turizme Bakış Açısı: Uşak-Ulubey İlçesi Örneği
|
Necip Özdemir
Yrd. Doç. Dr. Özcan Zorlu
Doç. Dr. Ahmet Baytok
|
033
|
Konaklama İşletmelerinde Online Dağıtım Ve Online Dağıtım Kanallarının Etkin Kullanılmasının Analizi
|
Öğr. Gör. Tevfik Demirçiftçi
Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Demirkol
|
034
|
Bitlis’in Ekonomik Kalkınmasında Turizmin Rolü Ve Önemi
|
Arş. Gör. Ümit Şengel
Doç. Dr. Burhanettin Zengin
|
037
|
Duygusal Emeğin, Örgütsel Yabancılaşma Ve İşten Ayrılma Niyeti Üzerine Etkisi: Afyonkarahisar’daki Beş Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma
|
Yrd. Doç. Dr.Gonca Kılıç
Öğr. Gör. Fatma Doğanay Ergen
Mustafa Gülaydın
|
038
|
Otel Seçiminde Online Müşteri Deneyimlerine Dayalı Analitik Hiyerarşi Süreci Yönteminin Kullanılması: Booking.Com Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erhan Summak
Halil Sunar
Mustafa Coşkuner
|
041
|
Seyahat Acentalarının Hizmetlerine Yönelik E-Şikâyetlerin Tekrar Satın Alma(Ma) Niyeti Çerçevesinde Çözümlenmesi
|
Öğr. Gör. Eda Avcı
Bil. Uzm. Günseli Güçlütürk Baran
Öğr. Gör. Gamze Özoğul
|
043
|
Mesleki Doyum Ve Mesleği Sürdürme/Bırakma Niyeti İlişkisi: Turizm Çalışanları Üzerine Görgül Bir Araştırma
|
Prof. Dr. Umut Avcı
Arş. Gör. Filiz Gümüş Dönmez
Arş. Gör. Cemal Artun
|
044
|
Turizm Ekonomisi Odaklı Eğitimlerin Katılımcıların İlgi Ve Bilgi Düzeylerine Etkisinin Odak Grup Görüşmesi İle İncelenmesi
|
Ebru Z. Boyacıoğlu
|
045
|
Türkiye’de Otel İşletmelerinin Finansmanında Bankacılık Sektörünün Rolü
|
Öğr. Gör. Diler Doğruol
|
046
|
Turist Rehberliği Eğitiminde Güncel Durum Ve Kavram Karmaşası
|
Yrd. Doç. Dr. Yalçın Arslantürk
Arş. Gör. Fulden Nuray Küçükergin
A. Zeki Apalı
|
047
|
Zigana Doğa Okulu Uygulaması Ve Zigana Bitki Müzesi
|
Savaş Aydın
|
048
|
Turist Rehberliği Meslek Kuruluşları Tarafından Rehberlere Sağlanan Desteklerin İncelenmesine Yönelik Bir Araştırma
|
Arş. Gör. Hasret Ulusoy
Selin Manav
Doç. Dr. Özlem Köroğlu
|
049
|
Turistlerin Satın Alma Sonrası Sosyal Medya Kullanımlarına Yönelik Bir Araştırma
|
Doç. Dr. Burhan Kılıç
Güven Kırlı
Arş. Gör. Nisan Yozukmaz
|
050
|
Otel İşletmelerinde Psikolojik Sözleşme İhlal Algısının İşgören Tutumları Üzerindeki Etkisi
|
Dr. Rabia Aydın
Yrd. Doç. Dr. Ülker Çolakoğlu
|
051
|
Yöresel Yemek Tercih Nedenleri İle Çevre Bilinci Arasındaki İlişkinin Tespit Edilmesi: Genç Tüketiciler Üzerine Bir Araştırma
|
Öğr. Gör. Dr. Serkan Şengül
Doç. Dr. Oğuz Türkay
Öğr. Gör. Koray Genç
|
052
|
Bölgelere Göre Çevreye Duyarlı Konaklama İşletmeleri Üzerine Bir Değerlendirme
|
Prof. Dr. İsmail Kızılırmak
Prof. Dr. A. Celil Çakıcı
Öğr. Gör. Seçkin Eser
|
053
|
Turizm Pazarlamasında Sosyal Medya Kullanımı: Türkiye Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Bilge Karamehmet
|
054
|
E-Yorumlar Müzeler İçin Ne Diyor?
|
Yrd. Doç. Dr. Seda Şahin
Berna Şad
|
055
|
Arkeolojik Mirasın Korunmasında Turizmin Rolü
|
Şebnem Kurtuluş Kıvanç
|
056
|
Doğa Etkinliklerine Katılanların Doğa Temelli Turizme Yatkınlıklarının Ve Etkinliklere Katılım Güdülerinin Belirlenmesi
|
Arş. Gör. Sıla Karacaoğlu
Arş. Gör. Cansev Özdemir
Doç. Dr. Medet Yolal
|
058
|
Turizm Bölümlerini Tercih Eden Adayların Tercih Eğilimleri: Yükseköğretim Lisans Atlası Üzerine Bir Araştırma
|
Yrd. Doç. Dr. Ömer Çoban
Yrd. Doç. Dr. S. Emre Dilek
Doç. Dr. Serhat Harman
|
059
|
Konya İli’nin Turizm Değerlerinin Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleriyle Değerlendirilmesi
|
Doç. Dr. Vural Çağlıyan
Arş. Gör. Simge Tokay
|
060
|
Lisans Turizm Öğrencilerinin Bahşiş Paylaşımına İlişkin Adalet Algısı
|
Prof. Dr. A. Celil Çakıcı
Öğr. Gör. Oya Yıldırım
Öğr. Gör. Seçkin Eser
|
061
|
Otel İşletmelerinde Öz Benlik, Sosyal Kaytarma Ve İşe Geç Kalma Tutumu Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi: Batman İli Örneği
|
Arş. Gör. Volkan Genç
Arş. Gör. Seray Gülertekin Genç
Arş. Gör. Nur Kulakoğlu Dilek
|
062
|
Sürdürülebilirlik ve Ekoturizm Anlayışı: Muğla İlindeki Bazı Ekoturizm Alanları
|
Erinç Tozlu Özhan
Çağlar Kadir Özhan
|
063
|
Seyahat Bloglarında Türkiye’nin Destinasyon İmajının Saptanması
|
Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Demirkol
Hülya Özçit
|
064
|
Turizm Rehberliği Bölümü Lisans Öğrencilerinin “Turist Rehberliği” Mesleğine İlişkin Algılarının Mecazlarla Analizi
|
Yrd. Doç. Dr. Uysal Yenipınar
Arş. Gör. Elif Bak
Arş. Gör. Burhan Çınar
Yrd. Doç. Dr. Sevda Sahilli Birdir
Arş. Gör. Gizem Çapar
|
065
|
Terörün Türk Turizmi Üzerine Olumsuz Etkileri ve Alınabilecek Önlemler
|
Yrd. Doç. Dr. Hande Mutlu Öztürk
Yrd. Doç. Dr. Serap Alkaya
|
066
|
On Birinci Sakin Şehir Uzundere: Turizm Potansiyeli Açısından Gelişme Perspektifleri
|
Tanju Güdük
Yrd. Doç. Dr. Selda Uca Özer
Yrd. Doç. Dr. Demet Tuzunkan
Doç. Dr. Aslı Albayrak
|
067
|
Örgütsel Destek Algısı, İş Stresi, İşin Anlamlılığı Ve Proaktif Kişilik Özelliklerinin Çalışanların Yaratıcılığına Etkisi: Beş Yıldızlı Bir Otelde Örnek Olay Çalışması
|
Doç. Dr. Yılmaz Akgündüz
Yrd. Doç. Dr. Özge Adan
Yrd. Doç. Dr. Ceylan Alkan
|
068
|
Konaklama İşletmelerinde Engelli Çalışanların Temel Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
|
Selvi Göçmen
Davud Nasibov
Yaşar Yiğit Kaçmaz
Yrd. Doç. Dr. Engin Üngüren
|
069
|
Gastronomi Turizmi İle Coğrafi İşaretlerin Entegrasyonunda Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözüm Önerileri
|
Yrd. Doç. Dr. Şehnaz Demirkol
Öğr. Gör. Şimal Şahinoğlu
|
070
|
Algılanan Hizmet Kalitesinin Toplam Hizmet Kalitesi Ve Müşteri Memnuniyetine Etkileri: Suudi Havayolları Üzerine Bir Araştırma
|
Dr. Erdoğan Ekiz
Dr. Candan Ölçer
|
071
|
Fethiye’de Yerel Sivil Toplum Kuruluşlarının Kırsal Turizme Etkileri
|
Yrd. Doç. Dr. Gülay Özdemir Yılmaz
Melek Karpuz
|
072
|
Sosyal Medya Kullanma Motivasyonlarının Turistik Deneyim Üzerindeki Etkisinin Belirlenmesi
|
Doç. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban
Emin Güleç
|
074
|
Kültür Turizminin Tanıtımına Yönelik Fotoğrafların Değerlendirilmesi: Türkiye “Home Of…” Konsepti Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Atınç Olcay
Metin Sürme
|
075
|
Turizmde Göçebe Girişimcilik ve Göçebe İşletmelerin Stratejik Yönelimleri: Fethiye Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Pelin Arsezen
|
076
|
Otel Yöneticilerinin Sosyal Sorumluluğa Bakışı: Akçakoca Üzerine Bir Araştırma
|
Öğr. Gör. Ramazan Kaya
Doç. Dr. Muammer Mesci
|
077
|
Kişilik Özelliklerinin Örgütsel Özdeşlemeye Etkisi: Otel İşletmeleri İşgörenleri Üzerinde Bir Araştırma
|
Öğr. Gör. Nihan Yarmacı
Musa Karaçor
Doç. Dr. Elbeyi Pelit
|
078
|
Müşterilerin Temalı Restoranlara Yönelik Algı Ve Tutumları:Leman Kültür Restoranlarına Yönelik Bir Araştırma
|
Yrd. Doç. Dr. Aydan Bekar
Çisem Karakulak
Çağrı Sürücü
|
079
|
Konaklama İşletmelerinde Siber Aylaklık: Çalışanların Demografik Özellikleri İle Siber Aylaklıkları Üzerine Bir Araştırma
|
Oğuzhan Serttaş
Yrd. Doç. Dr. Güntekin Şimşek
|
080
|
Turizm Öğrencilerinin Kariyer Beklentilerinin Tespit Edilmesi: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Bir Araştırma
|
Doç. Dr. Mustafa Boz
Polat Yücekaya
Öğr. Gör. Özkan İmamoğlu
Karahan Kara
|
081
|
Kırsal Ve Kentsel Rekreasyon Etkinliklerine Katılım Düzeyine Yönelik İnceleme: Sakin Şehir Perşembe Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Üzeyir Kement
Berkan Başar
|
082
|
Şanlıurfa’yı Ziyaret Eden Yerli Turistlerin Güvenlik Algıları Üzerine Bir Araştırma
|
Arş. Gör. Mahmut Barakazı
Öğr. Gör. Ebru Karapınar
|
084
|
Türkiye’de Havayolu Ulaşımının Gelişimi Ve İç Turizm Hareketlerine Etkisi Açısından Değerlendirilmesi: Thy Örneği
|
Prof. Dr. Füsun İstanbullu Dinçer
Özlem Taşkıran
|
085
|
Türkiye’de Lisans Ve Ön Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kariyer Memnuniyetlerine İlişkin Alan Yazın Taraması
|
Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör
Avşin Ayhan
|
086
|
İş-Aile Ve Aile-İş Yaşamı Çatışması İle İşgören Performansı Arasındaki İlişki: Otel İşletmelerinde Bir Uygulama
|
Yrd. Doç. Dr. Hakan Koç
Arş. Gör. Dr. M. Murat Kızanlıklı
|
087
|
Farklı Mesafeler Farklı Beklentilere Neden Olabilir Mi? Yerel Halkın 2016 Expo’dan Beklentileri Üzerine Bir Araştırma
|
Arş. Gör. Ali Dalgıç
Prof. Dr. Kemal Birdir
|
088
|
Kişilik Özelliklerinin Turizm Sektörüne Bağlılığa Etkisinde Hizmet Verme Yatkınlığının Rolü: Turizm Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma
|
Doç. Dr. Murat Yeşiltaş
Doç. Dr. Pelin Kanten
Arş. Gör. Serhat Adem Sop
Burçak Ekiztepe
|
089
|
Helal Turizm Kavramı Ve Gelişimi Üzerine Genel Bir Değerlendirme
|
Prof. Dr. Mehmet Sarıışık
Arş. Gör. Hüseyin Pamukçu
|
090
|
Restoran İşletmelerine Yönelik E-Wom İçerik Değerlendirmeleri: Eskişehir Örneği
|
Arş. Gör. Serhat Aydın
Selin Ögel
|
091
|
Fiyat-Kalite İlişkisi ve Yenilik Merakının Turistlerin Yerel Yiyecek Satın Alma Niyetine Etkisi
|
Doç. Dr. Bahattin Özdemir
Arş. Gör. Gökhan Yılmaz
Caner Ünal
|
092
|
Türkiye’de Lisans Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kişilik Özelliklerinin Turizm Eğitiminin Gelişimi Kapsamında Değerlendirilmesi
|
Yrd. Doç. Dr. Yasin Keleş
Öğr. Gör. Melike Çakır Keleş
|
093
|
Restoranlarda Renk Ve Ton Olgusu
|
Arş. Gör. Selin İlsay
Doç. Dr. Murat Doğdubay
|
094
|
Turizm İşletmelerinin İnsan Kaynakları Planlamasında Bilgi Sistemlerinin Rolü
|
Prof. Dr. Said Kıngır
Nadide Gizem Gürson
Yrd. Doç. Dr. Ayhan Karakaş
|
095
|
Yerel Festival Bağlılığının Belirleyicileri: Otantiklik, Kalite Ve Değer Algısı
|
Duygu Aydın
Yrd. Doç. Dr. Ece Ömüriş
|
096
|
Hatırlanır Turizm Deneyimi (Mtes) Ölçeği’nin Güvenilirlik Ve Geçerlilik Çalışması
|
Yrd. Doç. Dr. Reyhan Arslan Ayazlar
|
097
|
Seyahat Acentası Çalışanlarında Öğrenme Odaklılığın Yeni Hizmet Gelişimine Etkisi
|
Ramazan İnan
Yrd. Doç. Dr. Gökhan Ayazlar
|
098
|
Science Direct Veri Tabanında Taranan Dergilerin Bibliyometrik Analizi: ‘Turizm Talebi’ Üzerine Yapılan Çalışmaların İncelenmesi
|
Yrd. Doç. Dr. İnci Oya Coşkun
Arş. Gör. Sezi Aydın Arslan
Arş. Gör. Erdal Arslan
|
099
|
Akraba Ve Arkadaş Ziyaretinin (Aaz) Türkiye Turizmi Açısından Değerlendirilmesi
|
Yrd. Doç. Dr. Ebru Arslaner
Öğr. Gör. Dr. Günay Erol
|
100
|
Sürdürülebilir Destinasyon Oluşturmada Paydaş Algılarının Araştırılması: Edirne İli Örneği
|
Arş. Gör. Meltem Yalçın Kayıkçı
İnci Çoğalmış
|
101
|
Seyahat Acentalarında Müşterilerle Üretim Üzerine Bir Değerlendirme
|
Arş. Gör. Reşat Arıca
Doç. Dr. Murat Emeksiz
|
102
|
Konaklama İşletmelerindeki Yöneticilerin Öz Denetim Kişilik Özelliğine Yönelik Ölçek Geliştirme Çalışması
|
Yrd. Doç. Dr. Serdar Çöp
Prof. Dr. Yüksel Öztürk
|
103
|
Ekolojik Çiftliklerde Rekreasyonel Aktivitelerin İncelenmesi: Muğla Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Murad Alpaslan Kasalak
Yrd. Doç. Dr. Zeki Akıncı
Dilara Bahtiyar
Öğr. Gör. Çiğdem Kasalak
|
104
|
Yerel Halkın Bakış Açısıyla Kırsal Turizm: Geyikbayır Örneği
|
Dilara Bahtiyar
Yrd. Doç. Dr. Murad Alpaslan Kasalak
Yrd. Doç. Dr. Zeki Akıncı
|
106
|
Deniz Turizmine Yönelik Bir Araştırma: Muğla Destinasyonu Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Pelin Arsezen-Otamış
Arş. Gör. Yunus Topsakal
|
107
|
Seyahat Acentelerinin Müşteri Şikâyetlerine Yaklaşımı: İstanbul, Ankara Ve Antalya Karşılaştırması
|
Yrd.Doç.Dr. Ali Türker
Öğr.Gör.Dr. Gülay Özaltın Türker
|
109
|
Turizm Destinasyonlarının Ve İşletmelerinin Geleceğini Hazırlamak
|
Yrd. Doç. Dr. Erkan Akgöz
|
110
|
Havayolu Çalışanlarında Örgütsel Bağlılık Düzeyi
|
Yrd. Doç. Dr. Arzu Gürdoğan
|
111
|
Turizm Fakültelerinde Düzenlenen Kariyer Günlerinin Algılanması Ve Etkinliği Üzerine Nitel Bir Araştırma
|
Doç. Dr. Dilek Dönmez Polat
Mustafa İnanç Kapucuoğlu
|
112
|
Türkiye’de Turizm Alanında Düzenlenen İlk Kongre: Beynelmilel Turizm Kongresi (31 Mayıs-05 Haziran 1930)
|
Öğr. Gör. Aysel Yılmaz
|
113
|
Futbol-Kamp Turizmi: Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin Turistik Ürün Çeşitlendirilmesi Kapsamında Değerlendirilmesi
|
Doç. Dr. Gökalp Nuri Selçuk
Arş. Gör. Yusuf Bayraktar
Arş. Gör. Zühal Aksakallı
|
114
|
Yabancı Turizm Talebini Arttırmada İnanç Turizminin Önemi, Konya’nın Türkiye İçindeki Yeri
|
Yrd. Doç. Dr. Semih Büyükipekçi
Sunay Ezlen
|
115
|
Destinasyon Çekiciliğinde Gastronomik Ürün
|
Arş. Gör. Eda Alphan
Arş. Gör. Ayşe Şahin
Doç. Dr. FügenDurlu Özkaya
|
116
|
Gastronominin Sanatsal Kimliğinin Estetik Üzerinden İncelenmesi
|
Setenay Sipahi
Arş. Gör. Sema Ekincek
Yrd. Doç. Dr. Hakan Yılmaz
|
117
|
Sürdürülebilir Kalkınma Çerçevesinde Ülke Deneyimleriyle Ekoturizm Uygulamalarının Değerlendirilmesi
|
Doç. Dr. Nursen Vatansever Deviren
Arş. Gör. Onur Yıldız
|
118
|
Konaklama İşletmeleri Yöneticilerinin Liderlik Davranışlarının Belirlenmesine Yönelik Bir Uygulama: Muğla İli Örneği
|
Öğr. Gör. Ersan Erol
Yrd. Doç. Dr. Hakan Koç
|
120
|
Turizmi Anlamak: Memetik Bir Yaklaşım
|
Arş. Gör. Engin Bayraktaroğlu
|
121
|
Holidaycheck.De Web Sitesindeki Turist Değerlendirmelerine Göre Antalya Ve Barselona’daki 4 Ve 5 Yıldızlı Oteller Üzerine Karşılaştırmalı Bir Araştırma
|
Öğr. Gör. Ozan Güngör
Öğr. Gör. Mehtap Yücel
Öğr. Gör. Dr. Seden Doğan
|
122
|
Sağlık Turizminde Türkiye’nin Dünyadaki Yeri Ve Potansiyeli
|
Doç. Dr. Seher Nur Sülkü
|
123
|
Üçüncü Yaş Turistlerin İstanbul Deneyimini Etkileyen Unsurlar
|
Arş.Gör.Dr. Bilge Çavuşgil Köse
Prof.Dr. Ayşe Akyol
|
124
|
Festival Kalitesinin Turistlerin Bağlılıklarına Etkisi: Burhaniye Deve Güreşleri Festivali Örneği
|
Mehmet Oğuzhan İlban
Muammer Bezirgan
Fatih Çolakoğlu
|
126
|
Nevşehir İli Konaklama İşletmelerine Yönelik Turizm Talebinin Analizi, Modellenmesi Ve Tahminleri
|
Doç. Dr. Murat Çuhadar
Yrd. Doç. Dr. İsmail Kervankıran
|
130
|
Konaklama İşletmelerinde Çevreye Duyarlı Uygulamalar: Yeşil Yıldızlı Otellerin Web Sitelerinin İncelenmesi
|
Arş. Gör. Mehmet Ertaş
Arş. Gör. Burçin Kırlar Can
Arş. Gör. Hülya Yeşilyurt
Prof. Dr. Nilüfer Koçak
|
132
|
Rekreasyonel Liderlerin Ve Turist Rehberlerinin Rolleri Ve Özellikleri Üzerine Kavramsal Bir Değerlendirme
|
Tuğçe Özoğul
Begüm İlbay
Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak
|
133
|
Sosyal Medyanın Turistik Ürün Satın Alma Davranışına Etkisi: Afyonkarahisar İli Örneği
|
Cüneyit Güzel
Doç.Dr.MustafaSandıkcı
|
134
|
Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimi Alan Turizm Sektörü Yöneticilerinin Aldıkları Eğitime Yönelik Algıları
|
Arş. Gör. Faruk Seyitoğlu
Doç. Dr. Ebru Tarcan İçigen
Yrd. Doç. Dr. Osman Çalışkan
|
135
|
Manisa’da Yöresel Yemeklerin Ve Lezzetlerin Turizmin Gelişimine Katkısının Belirlenmesi
|
Eda Özleyen
Prof. Dr. Mustafa Tepeci
Doç. Dr. Işıl Özgen
|
136
|
Turizmde 2016 Krizinden Çıkış Yolu: 2016 Turizm Eylem Planı, Turizm Akademisyenlerinin Eylem Planı Değerlendirmeleri
|
Doç. Dr. Yusuf Aymankuy
Arş. Gör. Özge Güdü Demirbulat
Yrd. Doç. Dr. Şimal Aymankuy
|
137
|
Eskişehir'de Yabancı Turist Sayısının Arttırılmasına Yönelik Seyahat Acentelerinin Rolleri Ve Çözüm Önerileri
|
Doç. Dr. Yaşar Sarı
Aybike Ceylanlar
|
138
|
Muğla İli'nde Turizm-Çevre-İnsan İlişkileri Ve Gökova Körfezi Alan Araştırması
|
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gürdal
|
139
|
Yeni Bir Turistik Ürün Olarak Düğün Turizmi: Alanyazın İncelemesi
|
Doç. Dr. Kamil Unur
Öğr. Gör. Bayram Kanca
Arş. Gör. Çağdaş Ertaş
|
140
|
Kamp Turizminde Glamping İşletmeciliği: Kırklareli İli İçin Bir Model Önerisi
|
Mert Urdal
Yrd. Doç. Dr. Kaplan Uğurlu
|
141
|
Türkiye'nin Tanıtımı Kapsamında Posta Pullarının Fonksiyonel Önemi Ve Türkiye'deki Posta Pullarının İçerik Analizi Üzerine Bir Araştırma
|
Öğr. Gör. Halil İbrahim KARAKAN
Bilal Nadir ALKAN
Harun Reşit GÜNDOĞAN
Doç. Dr. İbrahim GİRİTLİOĞLU
|
142
|
Uluslararası İlişkilerdeki Kırılmaların Sivil Havayolu Taşımacılığına Yansımaları: Türkiye’deki Havalimanlarına Karşılaştırmalı Bir Yaklaşım
|
Öğr. Gör. Emre Bahar
Öğr. Gör. Meltem Altınay
Prof. Dr. Derman Küçükaltan
|
144
|
Terör, Politik İstikrarsızlık Ve Güvenliğin Türk Turizmine Etkilerinin Değerlendirilmesi
|
Prof. Dr. Nedim Yüzbaşıoğlu
Arş. Gör. Yunus Topsakal
Öğr. Gör. Dr. Pınar Çelik
|
145
|
Konaklama İşletmelerinin Atık Ve Gıda Atık Yönetimi Uygulamalarının Yeşil Yıldız Kriterleri Kapsamında İncelenmesi: Mardin Örneği
|
Gülseren ÖzaltaşSerçek
Semra Gürbüz
Sadık Serçek
Tuğba Arık Yüksel
|
146
|
Yöneticilerinin Turizm Sektörü İle İlgili Gelişmeleri Takip Düzeyleri Ve Akademik Yayınlar Hakkındaki Tutumları: Çanakkale Otelleri Örneği
|
Öğr. Gör. Sinan Gökdemir
Arş. Gör. Serdar Sünnetçioğlu
Öğr. Gör. Ayşe Sünnetçioğlu
|
147
|
Geleceğe Yönelik Turistik Ürün Çeşitlendirmesi Açısından Helal Turizm Konseptli Sağlık Turizmi Uygulanabilirliği Ve Ekonomik Açıdan Önemi
|
Prof. Dr. Mithat Zeki Dinçer
Arş. Gör. Bahar Türkay
|
149
|
Uluslararası Kruvaziyer Ziyaretçilere Ait Özelliklerin Birliktelik Kuralı Modeli İle Analizi
|
Gözde Öztürk
Doç. Dr. Abdullah Tanrısevdi
|
150
|
Restoran Müşterilerinin Sessizliği
|
İsmail Öztürk
Doç. Dr. Şirvan Şen Demir
Doç. Dr. Mahmut Demir
|
151
|
Örgütsel Ekoloji Kuramı: Otel İşletmeleri Popülasyonuna Yönelik Önermeler Geliştirme
|
Arş. Gör. Ahmet Uşaklı
|
152
|
Turizm Sektöründe Stratejik Yönetim Muhasebesi Kullanım Düzeyinin Belirlenmesi: Kuşadası’nda Faaliyet Gösteren Konaklama İşletmelerine Yönelik Bir Uygulama
|
Yrd. Doç. Dr. Funda Cengiz
Doç. Dr. Emre Cengiz
|
153
|
Türkiye’de 2016 Yılında Yaşanan Turizm Krizinin Antalya’daki Otel Yöneticilerinin Bakış Açısından Değerlendirilmesi
|
Arş. Gör. Hümeyra Doğru
Arş. Gör. Handan Aytekin
Arş. Gör. Volkan Bahçeci
|
154
|
Lisansüstü Eğitimde Derse Devam Sorunsalı: Kastamonu Üniversitesi Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu
Elif Nur İrem Güzey
|
156
|
Dünyanın “En İyi” Restoranları Ve Türk Yemeklerine İlişkin Bir Değerlendirme
|
Yrd. Doç. Dr. Burak Mil
Doç. Dr. Aslı Albayrak
Prof. Dr. Derman Küçükaltan
|
157
|
Alternatif Turizmde Yeni Bir Saha: Lavanta Bahçeleri
|
Fatih Bilgiç
Doç. Dr. Şirvan Şen Demir
Doç. Dr. Didar Büyüker İşler
|
158
|
Anadolu Kültür Kökenleri Ve Halikarnas Balıkçısı
|
Arş. Gör. Nilgün Güneş
Yrd. Doç. Dr. Nurşah Şengül
|
159
|
Hizmet Başarısızlıkları Ve Hizmet Telafileri: Alakart Restoranlarda Yaşanan Deneyimler Üzerine Bir Araştırma
|
Arş. Gör. Ozan Güler
Arş. Gör. Sercan Benli
Prof. Dr. A. Celil Çakıcı
|
160
|
Antalya İli Sürdürülebilir Destinasyon Gelişim Modeli Önerisi
|
Doç. Dr. Yıldırım Yılmaz
Arş. Gör. Aylin Güven
|
161
|
Sosyal Medyadaki Restoran Tüketici Yorumlarının Değerlendirilmesi: Foursquare Örneği
|
Arş. Gör. Sema Ekincek
Yrd. Doç. Dr. Sibel Önçel
|
163
|
Sürdürülebilir Turizm Gelişiminde Bilginin Rolü: Bilgi Şehirleri
|
Merve Aycan
Yonceİmer
Doç. Dr. Erol Duran
|
164
|
Fiziksel Kanıtların Restoran Müşterilerinin Memnuniyetine Etkisi
|
Öğr. Gör. Ramazan Aslan
Doç. Dr. Şirvan Şen Demir
|
165
|
İmpulsif (Dürtüsel) Tatil Satın Alma: Kapadokya Bölgesi Örneği
|
Prof. Dr. Ali Erbaş
Onur Aslan
Arş. Gör. Barış Demirci
Öğr. Gör. Duran Cankül
|
167
|
Otel Konuk Memnuniyetini Etkileyen Unsurlar: En İyi Otel İşletmelerinin Çevrimiçi Tüketici Değerlendirmelerine Yönelik İçerik Analizi
|
Yrd. Doç. Dr. Murat Bayram
|
168
|
Kadın Aşçıların Üzerine Sinen Patriyarka Kokusu
|
Gülcan SEZER
Yrd. Doç. Dr. Beril DÖNMEZ
|
169
|
Turizmde Havayolu Şirketlerinin Fiyat Belirleme Politikaları Ve Oyun Teorisi Uygulaması
|
Hüseyin Avni Çubukcu
Yrd. Doç. Dr. Fahriye Uysal
Prof. Dr. Mustafa Gülmez
|
170
|
Drama Eğitiminin Konaklama İşletmelerindeki İşgörenlerin Sosyal Yetenekleri Üzerindeki Etkisi
|
Mert Urdal
Sibel Sü Eröz
|
173
|
Otel İşletmelerinde Yeşil Pazarlamanın Ve Çevre Sertifikalarının Değerlendirilmesi
|
Arş. Gör. Halil Korkmaz
Doç. Dr. Lütfi Atay
|
174
|
Destinasyon İmajı Boyutlarından Değerlendirici İmajın Yerleşik Yabancıların Yerleşim Yeri Seçimlerinde Etkisi: Bodrum
|
Reşad Emre Özgüneş
Övgü Açıksözlü
Doç. Dr. Düriye Bozok
|
176
|
Tüketicilerin Değer Ve Kalite Algılamalarının Davranışsal Eğilim Üzerine Etkisi: Ankara'da 1. Sınıf Restoranlarda Bir Uygulama
|
Arş. Gör. Alper Işın
|
177
|
Turizm Alanında Üniversite-Sektör İşbirliği Nasıl Geliştirilebilir?
|
Gökçe Sel
Prof. Dr. Mustafa Tepeci
|
178
|
Türkiye'de Marinacılık Sektöründe Gelişmeler Ve Yeni Eğilimler Üzerine Nitel Bir Çalışma
|
Arş. Gör. Elif Koç
Öğr. Gör. Tuğçe Merve İnak
Zafer Ergül
|
180
|
Turist Çekim Merkezinde Hizmet Kalitesinin Önem Performans Analizi İle Değerlendirilmesi: Ölüdeniz Tabiat Parkı Örneği
|
Yrd. Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık
|
181
|
Turizm Sektöründe Enerji Tüketimi ve Enerji Tasarruf Olanakları
|
Harun Kemal Öztürk
Ö. Altan Dombaycı
|
182
|
Profesyonel Turist Rehberliği (Ptr) Öğrencilerinin Yurt İçi Uygulama Gezisi Ve Tur Rehberlerine İlişkin Algılarını Ölçmeye Yönelik Pilot Bir Çalışma
|
Arş. Gör. Funda Ön Esen
Doç. Dr. Özlem Güzel
Prof. Dr. Mustafa Gülmez
|
183
|
Turizm Fakültesi Öğretim Programlarının Değerlendirilmesi Araştırması: Anadolu Üniversitesi Örneği Projesi
|
Yrd. Doç. Dr. Ebru Zencir
Yrd. Doç. Dr. İnci Oya Coşkun
Prof. Dr. Semra Günay Aktaş
|
184
|
Kastamonu İlinde Turizmi Tanıtma Stratejileri Üzerine Bir Araştırma
|
Doç. Dr. Kutay Oktay
Emre Ergin
Öğr. Gör. Erhan İşlek
|
185
|
Üniversite Düzeyinde Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Kendini Beğenmişlikleri İle Hizmet Yönelimleri Arasındaki İlişki
|
Prof. Dr. A. Celil Çakıcı
Öğr. Gör. Murat Özdamar
|
186
|
Turist Rehberi Adayına Mesleki Ve Akademik Altyapı Yeterliği Kazandırma Süreci: Turist Rehberliği Bölümü İşleyiş Modeli
|
Arş. Gör. Alaattin Başoda
Öğr. Gör. Serkan Aylan
|
187
|
Turizm Fakültesi Öğrencilerinin Öğretmenlik Mesleğine İlişkin Yönelimleri
|
Doç. Dr. Sabahattin Deniz
|
188
|
Otel İşletmelerinde Mobbing Motivasyon İlişkisi: Antalya Dört Ve Beş Yıldızlı Otel Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma
|
Öğr. Gör. Ahmet Can Uysal
Prof. Dr. Asım Saldamlı
|